Leapfrogs

Leapfrogs

Om bloggen

Leapfrogs vill följa alla beviljade entreprenörer och deras affärsidéer och denna blogg är ett verktyg för det. Samtliga personer som tar emot en Grodcheck kommer själva att berätta vad som händer och vilka utmaningar och framgångar de är med om.

Hälsar Projektgruppen för Leapfrogs

Årets studentpristagare Venture Cup Syd

ProjektgruppSkapad av Mikaela Färnqvist tis, juni 05, 2012 21:20:00
Vi närmar oss Sverigefinalen av Venture Cup och samtidigt som detta har vi äran att presentera vårt senaste tillskott i bloggen - GeoSignage!

GeoSignage tog välförtjänt hem förstaplatsen i kategorin "Årets studentpris", där priset var en Grodcheck på 28 800 kr! Grattis!

Juryns motivering var:

Leapfrog-checken går till ett bolag som juryn anser har stor potential att utvecklas och etablera sig på en alltjämt växande marknad. Mobilitet och geopositionering ligger rätt i tiden och med detta bolags teknik och tjänst kan kollektivtrafik och mobila fordon lättare uppdatera och rikta tjänster till rätt målgrupp vid rätt tillfälle.

Affärsidén uppfyller Leapfrogs kriterier på att ha en långsiktig tillväxtpotential, innovationshöjd och det finns ett starkt entreprenöriellt driv bakom caset.

Leapfrog-checken kan förhoppningsvis hjälpa till att etablera tjänsten lite snabbare på marknaden.

Johan Posse och Fredrik Olovsson.

Foto: Jonas Elmqvist

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post38

Jurymöte Venture Cup

ProjektgruppSkapad av Mikaela Färnqvist mån, maj 07, 2012 17:50:05

Med anledning av att Leapfrogs delar ut en Grodcheck på 28 800 kr till vinnaren i Venture Cups studentkatetogori var vi med på Venture Cups jurymöte i Malmö den 24 maj.

11 heta unga projekt presenterade sig på 8 minuter var och juryn hade sedan innan läst samtliga finalisters affärsplaner och satt redo med frågor till entreprenörena.

Väldigt inspirerande dag och vi i Leapfrogs är helt övertygande om att vi kommer få se mer av samtliga 11 finalister under 2012!

Här kan du läsa mer om de 11 finalisterna.

Glöm inte att anmäla dig till finalen den 10 maj! Vi ses där!

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post5

Beslut fattade - varsågoda och kör!

ProjektgruppSkapad av Mikaela Färnqvist tis, april 17, 2012 13:22:12

Den 31 mars stängde ansökan för Leapfrogs och totalt fick vi in hela 87 stycken ansökningar till denna dag! Och ytterligare ett gäng som kommit efter detta datum... Det var helt klart över förväntan och nu började ett roligt men tufft jobb att läsa igenom samtliga ocht att ta beslut om vilka personer som skulle beviljas en Grodcheck.

Vi har tidigare i bloggen skrivit att Leapfrogs är ett viktigt verktyg för att få veta hur vi i framtiden på bästa och mest effektivta sätt kan hjälpa unga entreprenörer med att förverkliga deras eller andras idéer. I Leapfrogs prövar vi att för första gången ge ekonomisk ersättning så att man kan betala sin hyra och mat för att helhjärtat satsa på sin idé.

Leapfrogs är ett pilotprojekt och projektgruppen har fått i uppdrag att bevilja en bred målgrupp (var det gäller geografi, kön, etnicitet, högskola/universitet i Skåne samt enskilda respektive flera personers projekt) varpå detta har påverkat besluten.

Läs även de formella och kvalitativa kriterierna på Leapfrogs hemsida.

Vill veta nu vilka entreprenörer som beviljats en Grodcheck? Varsågod - läs det här!

Grattis säger vi till samtliga och det ska bli otroligt spännande att följa er här på bloggen!

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post4

Strategigruppsmöte

ProjektgruppSkapad av Mikaela Färnqvist tis, april 17, 2012 12:59:14

Förutom arbetsgruppen har Leapfrogs både en Referensgrupp och en Strategigrupp och den 4 april var det dags för Strategigruppsmöte.

Strategigruppen består av personer i innovationssystemet och deras uppgift är i detta projekt att tydliggöra kraven på framtidens innovationssytem när det gäller ungas innovationskraft.

Här är Leapfrogs ett viktigt verktyg. Under och efter 2012 kommer Leapfrogs att följas av en forskare för att vi i framtiden ska veta på vilket sätt det är bäst och mest effektivt att ge stöd åt unga entreprenörer så att deras egna eller någon annans idé kan växa och bli bärkraftig. Vad gör Leapfrogs för skillnad? Om det gör skillnad vill säga. Det får vi förhoppningsvis veta efter 2012.

Strategigruppen består av:

- Per Eriksson, rektor Lunds Universitet

- Eva Engqvist, vice rektor Malmö Högskola

- Linus Wiebe, innovationsdirektör LUIS

- Helene Vogelmann, Innovationsexpert LUIS

- Sandra Olsson, näringslivsutvecklare Region Skåne

- Bodil Rosvall, vd MINC

- Rickard Mosell, vd Ideon Innovation

- Per Persson, näringslivschef Lunds kommun

- samt arbetsgruppen Mikaela Färnqvist, Sven Olsson och Kajsa Bengtsson.

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post3

Högt söktryck!

ProjektgruppSkapad av Mikaela Färnqvist tis, april 17, 2012 12:35:54

Varje dag öppnar arbetsgruppen mailen och ser att nya ansökningar kommit in.

Är du också intresserad av att jobba heltid med ditt projekt i tre månader och få lön för ditt arbete? Skynda dig in med en ansökan innan den 31 mars får då måste vi stänga ansökan på grund av för många bra ansökningar och det är med stor sannolikhet att pengarna kommer ta slut efter denna första ansökningsperiod.

Heja!

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post2

Den första Grodchecken

ProjektgruppSkapad av Mikaela Färnqvist tis, april 17, 2012 12:28:28

Den 8 mars var finalen av Dragons at the University inne på Ideon Agora i Lund och en av priserna i årets tävling presenterades av Leapfrogs! Förutom en efterlängtad och världens första Grodcheckpå 28 800 kr kunde deltagarna även vinna värdefull feedback av Drakarna, det hedersfulla "Publikens pris" samt prischeckar från PwC och naturligtvis nya kontakter och en rolig upplevelse!

Dragons at the University är en tävling för entreprenörer vid Lunds universitet och bygger på tv-programmet Dragons Den och Draknästet. Tävlingen arrangeras av VentureLab och Sten K Johnsons Center för Entreprenörskap i syfte att lyfta ut studenterna från en annars teoretisk miljö, in i det praktiska momentet att presentera för riktiga investerare.

Årets Drakar var inga mindre än Susanna Falkengren (Exipos Invest AB), Clas Runnberg (P.U.L.S Invest AB), Joakim Jardenberg (Mindpark AB), Claes Kinell (Murfield Invest AB) och Unni Trolle (Trollenäs Gods AB).

Totalt tävlade 14 team i årets Dragons at the University och ca 100 personer satt i publiken. Drakarna var eniga om att årets vinnare var Nattaro Labs, från magisterprogrammet i Entreprenörskap. Andra och tredjepriserna gick till VentureLabs inkubatorföretag Funktionste och AirOhMail Greetings AB. Publikens pris gick till Share2Ship.

LUIS och Leapfrogs valde att ge den allra första Grodchecken till Funktionste efter en väl genomförd presentation! Stort grattis säger vi till Victor Bengtsson och Henrik Björkqvist!

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post1

Kick off - nu kör vi!

ProjektgruppSkapad av Mikaela Färnqvist tis, april 17, 2012 10:20:11

Tills 24 feb hade vi bjudit in både kollegor i innovationssystemet och studenter till en kick off. Projektet öppnar och vi berättade allt om ansökningsprocess, kriterier och förväntningar.

Vi började kl 12.00 med att introducera Leapfrogs för rådgivare, affärsutvecklare och samarbetspartners eftersom dessa personer är en viktig kugge i att vi kommer lyckas med att få ut information om projektet. Det är dessa personer som träffar unga med idéer dagligen och det är viktigt att de vet att Leapfrogs finns och vad som gäller.

Kl 13.00 öppnade vi dörrarna för alla studenter! Och det välde in glada och nyfikna entreprenörer och salen fylldes med härlig energi och frågorna var många! Det gillade vi! Totalt 74 studenter och vi insåg direkt att det nog inte kommer vara ett problem att hitta 30 intresserade entreprenörer som vill ha en Grodcheck! Kul!

Även Julia Selander från Venture Cup som jobbar med Tillväxtverket och VINNOVA´s Idétåg kom och presenterade Idétåget. Julia är också på jakt efter glada entreprenörer och personer med idéer så kontakta henne om du vill ha mer info! Lägg den 24 april på minnet för då kommer tåget till Malmö Central!

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post0