Leapfrogs

Leapfrogs

Om bloggen

Leapfrogs vill följa alla beviljade entreprenörer och deras affärsidéer och denna blogg är ett verktyg för det. Samtliga personer som tar emot en Grodcheck kommer själva att berätta vad som händer och vilka utmaningar och framgångar de är med om.

Hälsar Projektgruppen för Leapfrogs

Avbyråkratisering

Socialt ansvarstagande turismSkapad av Gustaf Sörnmo fre, augusti 03, 2012 20:30:28

Roliga nyheter från Kirgizistan i förra veckan - visumkrav för europeiska medborgare har avskaffats: http://kabar.kg/eng/politics/full/4828

Kul att se att landet är en regional föregångare, inte bara vad gäller demokratisk utveckling och respekt av mänskliga rättigheter, utan också med att öppna upp sina gränser för turism! Förhoppningsvis följer Tadzjikistan och Kazakstan så småningom i släptåg. Slutna Uzbekistan och absurda Turkmenistan lär nog förbli trassliga att ta sig in och runt i för en överskådlig framtid, tyvärr... och väljer man att ändå att ta sig igenom mödan att resa dit bör man ha moraliska betänkligheter hur man turistar.

Stereotypen om ”det byråkratiska Centralasien” har onekligen en viss halt av sanning (redan 1939 skrev Gustav Krist i boken Alone in the Forbidden Land ”To enter forbidden Turkistan without papers? I would sooner pay a call on the Devil and his mother-in-law in Hell.”) – men lyckligtvis går alltså utvecklingen åt rätt håll och gamla sovjetiska pappersexerciser börjar gradvis försvinna. Numera är det istället helt ogrundande fördomar av slaget ”är inte det farligt att resa dit?" kombinerad med permanent mediaskugga och stor okunskap som förhindrar att större turismströmmar kommer till regionen.

  • Kommentarer(0)//blogg.leapfrogs.se/#post244